Šťavnatá krkovice na grilu Abien Magic Grill
- Naporcujte krkovici na plátky. K odstranění přebytečných blan použijte ostrý nůž.
- Nastavte termostat Abien Magic Grill na nízký stupeň, to je na tepoltu 150 °C.
- Grilujte krkovičku 10 až 15 minut. Pravidelně ji otáčejte, aby byla z každé strany křupavá.
Po upečení nechte maso pro jeho větší šťavnatost pod krytem odpočinout 5 až 10 minut před servírováním.
Steak z krkovice na grilu Abien
Grilujte krkovičkové steaky přibližně pět minut na jedné straně, poté je otočte a grilujte dalších pět minut na druhé straně. Po upečení je přemístěte na talíř a nechte je odpočívat dvě minuty, aby se šťávy rovnoměrně rozprostřely v masu. Poté jsou steaky připraveny k podávání.
Jak naložit krkovici na gril?
Nejlepší marináda na krkovici je opravdu jednoduchá. Smíchejte čtyři rozdrcené stroužky česneku, tři lžíce hořčice, tři lžíce medu, jednu lžíci citronové šťávy a dvě lžíce vašich oblíbených bylinek. Vše důkladně promíchejte a potřete maso. Uložte marinované kusy do chladničky a nechte je odležet do druhého dne. Pamatujte, že sůl by neměla být součástí marinády ani se nepřidává přímo na maso, jelikož maso vysušuje.
Vepřová panenka na grilu Abien Magic Grill
- Naporcujte vepřovou panenku na plátky. Použijte ostrý nůž k odstranění tenké stříbrné blány na povrchu masa.
- Nastavte termostat Abien Magic Grill na nízký stupeň, to je na tepoltu 150 °C.
- Grilujte vepřovou panenku 10 až 15 minut. Pravidelně ji otáčejte, aby byla z každé strany křupavá.
Po upečení nechte maso pro jeho větší šťavnatost pod krytem odpočinout 5 až 10 minut před servírováním.
Jak nejlépe naložit panenku na gril?
Vepřová panenka se vyznačuje jemnou chutí, která je ideální pro různé druhy koření a marinád. Výběr marinády pro panenku se tak může řídit osobními preferencemi, protože se hodí téměř každá. Každá marináda by se měla skládat ze tří základních typů surovin: oleje, kyselé složky a bylinek či koření. Použití marinád obsahujících kyseliny, jako je ocet, víno nebo citronová šťáva, navíc přispívá k dalšímu změkčení masa, což zajišťuje, že bude maso příjemně měkké a šťavnaté při konzumaci. Stejnou službu udělají i enzymatické složky jako med, mléko a jogurty.
Maso obalte v připravené marinádě, zakryjte a uložte do chladničky, aby se marináda vsákla - minimálně na hodinu a maximálně na 24 hodin.
Jak dlouho grilovat panenku?
Pro bezpečnou konzumaci je potřeba, aby vepřové dosáhlo alespoň 145 °C. Doporučujeme použití digitálního teploměru pro maso, abyste zajistili, že je maso dokonale ugrilované.
Pstruh na Magic Grillu a jiné grilované ryby
- Filetovacím nožem na ryby rybu naporcujte.
- Nastavte termostat Abien Magic Grill na nízký stupeň, to je na tepoltu 150 °C.
- Grilujte plátky ryb cca 10 minut až zčervenají. Pravidelně rybu otáčejte, aby byla z každé strany rovnoměrně ugrilovaná.
Marináda nejen na pstruha
Rybu podélně naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a poté zalejte olejem. Uložte je do chladu na alespoň jednu hodinu. Následně rybu grilujte dočervena.
Lahodné grilované kuřecí maso z Abien Magic Grillu
- V případě celého kuřete ho naporcujte na stehna a prsa. Ke grilování můžete použít i plátky kuřecího masa - tzv. stehenní či prsní řízky.
- Nastavte termostat Abien Magic Grill na nízký stupeň, to je na tepoltu 150 °C.
- Grilujte kuřecí maso v průměru 10 minut při pravidelném otáčení.
Při grilování kuřecího masa bez kosti, jako jsou prsní nebo stehenní filety, postačí kratší doba grilování. Příliš dlouhé grilování tohoto typu masa by vedlo k jeho přesušení. Tepelná úprava masa s kostí (křídla nebo paličky) mohou zabrat o trochu více času.
Jak naložit kuřecí maso na grilování
Nejprve kuřecí maso vytáhněte z lednice aby získalo pokojovou teplotu. Pokud to bude přibližně hodinu před marinováním, bude to ideální. Tímto způsobem se vyhnete tomu, aby maso ztvrdlo kvůli náhlé změně teploty. Jakmile maso vytáhnete z chladničky, opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou a poté důkladně osušte pomocí papírových utěrek, aby na povrchu nezůstaly žádné kapky vody.
Marináda z oleje a bylinek je vždy spolehlivou a snadnou volbou, která skvěle dochutí maso. Které bylinky zvolíte je zcela na vás. Důležité je, aby maso nebylo v marinádě ponořené, ale aby bylo rovnoměrně pokryté z každé strany. Použití sáčků pro marinování je nejefektivnější a nejšetrnější metodou z hlediska množství použité marinády.
Jaká je nejlepší marináda na kuře? Záleží na tom, které části chcete grilovat.
Pro části kuřete s kůží se ideálně hodí marináda s přídavkem medu, který při pečení zkrásně zlatavě zkaramelizuje, čímž vznikne lákavě křupavý povrch. Pro kuřecí prsa jsou naopak ideální marinády na bázi jogurtu s přídavkem bylinek, které maso krásně provoní a zjemní. Zatímco kuřecí stehna či křídla mohou být v marinádě dlouho, klidně i přes noc, prsa by se měla marinovat kratší dobu, aby nedošlo k jejich vysušení. Stačí cca hodina před zahájením grilování.
Rychlá medová marináda na kuřecí stehna a křídla
Smícháme dohromady:
3 lžíce medu
4 stroužky česneku / 1 lžička sušeného česneku
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce sojové omáčky
2 lžičky citronové šťávy
Jogurtová marináda na kuřecí prsa a prsní řízky
Smícháme dohromady:
1 bílý jogurt, standardní balení 150 g
1 lžíce rajčatového protlaku, popř. kečupu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíze sojové omáčky
2 lžičky citronové šťávy
Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat i chilli papriku. Sůl přidáme až v průběhu grilování nebo těsně po něm. Doporučujeme podávat s křupavou grilovanou zeleninou. Dobrou chuť.